Köpvillkor

Galanteriet Mode tillämpar såväl Konsumentköpslagen som Lagen om distansavtal och Avtal utanför affärslokaler. För att genomföra en beställning måste kund vara 18 år och myndig, man kan inte göra köp som minderårig med målsmans tillstånd utan då behöver målsman göra köpet. Med kund avses en fysisk person.

Köpvillkoren gäller enbart för leveranser inom Sverige. 

Terms and conditions are only applicable for delivery within Sweden. Please contact us to arrange for international delivery.

Du måste trycka på titlarna nedan för att visa villkoren.

Beställningar av Galanteriet Modes produkter görs via galanterietmode.se och vid köptillfället skickas en bekräftelse via e-post. Det är viktigt att du anger din mejl-adress korrekt vid beställningen. Om du inte fått orderbekräftelse inom 12 timmar kontakta då oss för att förvissa dig om att din order kommit fram. I orderbekräftelse-mejlet  skickas även med en hänvisning till Galanteriet Modes köpvillkor (länk till denna sida). Beställningen skickas inom 48 timmar. 

Normal leveranstid är 3-5 arbetsdagar, vid eventuella avvikelser kontaktar vi er. Under perioder med högt ordertryck t.ex. vid rea-start beräknas leveranstiden till 3-7 arbetsdagar. Varorna skickas med PostNord. Galanteriet Mode kan inte hållas ansvarig att leverera slutsåld eller utgången produkt.

Vid eventuell försening har ni rätt att häva köpet om ni inte godkänner en ny leveranstid. Vill ni häva ert köp på grund av fördröjd leveranstid och har förskottsbetalat så återbetalas pengarna till ert konto inom 7 arbetsdagar.

Du har även möjlighet att hämta varan i butik på Hellmanska gården i Nyköping och därmed slippa eventuella fraktavgifter.

För leverans utanför Sverige kontakta butiken innan ni beställer varan. 

For delivery outside of Sweden please contact us  before placing the order to agree on shipping terms. This may vary depending on destination country and freight options available.  

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive moms och eventuell frakt. 

Betalningvillkoren finns angiven i kundvagnen och är beroende av valt betalningssätt. Du kan välja mellan Klarna, eller kortbetalning (VISA, Maestro, AMEX).

Galanteriet Mode erbjuder fri frakt på alla varor som köps till ordinarie pris med ett totalt ordervärde på minst 600 kronor per beställlningstillfälle. Vid köp innehållandes prisnedsatta varor, samt varor med ett totalt ordervärde på mindre än 600 kronor, tillkommer  fraktavgift. Vid återköp/retur tillkommer fraktavgift. Ett (1) byte är fraktfritt om du handlat varor till ordinarie pris, men kontakta oss i butiken innan ni återsänder varan så att vi kan garantera att storleken finns i lager.

Ni kan alltid besöka butiken och returnera varor och då tillkommer naturligtvis ingen frakt.

Om ni vill avboka eller göra en ändring i er order är det viktigt att ni ringer eller mejlar oss inom 12 timmar. Detta för att förhindra att vi skickar varan till er.

Galanteriet Mode tillämpar Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler, det innebär att ni som kund har rätt till 14 dagars ångerrätt utan speciell anledning. Varan ska returneras i oförändrat skick, med alla prislappar kvar och i originalemballaget. Emballaget ska vara väl förslutet, till exempel ihoptejpat.  I det fall en vara returneras i ej oförändrat skick har Galanteriet Mode rätt att göra värdeminskningsavdrag med upp till 80% av värdet. Så snart vi har återfått varan så skapar vi er återbetalning. 

Kunden har rätt att återfå pengarna vid ångerrätt inom 14 dagar från den dag då företaget mottagit meddelandet. Kunden kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller till dess kunden har lämnat ett bevis på att varan återsänts, det som sker först. Ångerblankett går även att ladda ner på konsumentverkets hemsida, vi rekommenderar att man använder de blanketter som medföljer i er försändelse.

Om ni vill reklamera er vara på grund av en skada eller felproduktion kontakta alltid Galanteriet Mode innan ni skickar tillbaka varan. Vi gör en bedömning av felet och eventuellt konsulterar vi leverantör/tillverkare. Om det är en godkänd reklamation åtgärdar vi i första hand felet. Om detta inte går kommer vi att ersätta er med en ny produkt. Har produkten utgått så har ni rätt att häva köpet och få pengarna tillbaka. Eventuell återbetalning sker inom 7 arbetsdagar från det att er reklamation blivit godkänd. Vi utför återbetalningen på samma sätt och till samma konto som användes vid köptillfället. Vi mottager enbart tvättade/rena plagg. Smutsiga plagg anses vara icke godkända. Vid godkänd reklamation ska samtliga kostnader som uppkommit återbetalas till kunden inklusive fraktavgift. 

Tänk på att inte lösa ut paket med synliga fel som kan ha påverkat skicket på varan ni beställt. Gör i detta fall en reklamation till PostNord direkt på utlämningsstället och be dem skicka tillbaka paketet till Galanteriet Mode och skriva anledningen till returen på paketet. Mejla oss sedan för att informera om reklamationen. Vid hemleverans ska anmälan om skadat paket göras skriftligen och med bilddokumentation inom 24h till Galanteriet Mode.

Om ni av någon anledning inte löser ut ert paket får ni betala kostnaderna för frakt och hantering. Försändelsen måsta hämtas ut inom 14 dagar. Vid outlöst paket debiteras en avgift i efterskott, för närvarande på 300kr.

Galanteriet Mode reserverar sig mot felaktigheter i innehåll och prislista på webbsidan.

I samband med er registrering och beställning godkänner ni att vi lagrar och använder era uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagande gentemot er. Galanteriet Mode behandlar era personuppgifter i enlighet med Allmänna Dataskyddsförordningen (GDPR). Ni har alltid rätt att se era personuppgifter som finns registrerade hos oss. Ni har även rätt att på begäran få uppgifterna raderade eller rättade om de är felaktiga eller ofullständiga,.